uGent 2017-08-19T12:13:12+00:00

DIVERSITEIT

Diversiteit is verscheidenheid. Iedere student en medewerker heeft een eigen, unieke combinatie van zichtbare en minder zichtbare persoonskenmerken. Omgaan met diversiteit is het benutten van kwaliteiten, talenten, ervaringen en competenties van alle studenten en medewerkers, rekeninghoudend met de verscheidenheid van individuen en groepen binnen de universiteit.

In een diversiteitsbeleid staat het (pro-)actief op zoek gaan naar talent in de samenleving en strategieën ontwikkelen om dat talent te laten ontplooien centraal. Een diversiteitsbeleid heeft dan ook tot doel om een evenredige en evenwaardige participatie van studenten en personeelsleden te stimuleren en te realiseren.

MEER INFO

VOORTRAJECT HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN

Je wil een Nederlandstalige opleiding volgen aan universiteit of hogeschool in Vlaanderen of Brussel.
Je bent (recent) naar Vlaanderen gemigreerd.
Je hebt in je thuisland minstens een einddiploma secundair onderwijs behaald.
Je hebt al een basiskennis van het Nederlands (minstens niveau B1-/niveau 3 UCT).

Studeren in het Nederlands aan een universiteit of hogeschool is niet altijd gemakkelijk als je je vooropleiding in het buitenland hebt gekregen. Het voortraject helpt je om de voorbereidingsperiode korter, intensiever en effectiever te maken. Tijdens het voortraject krijg je ook begeleiding om een gepaste studiekeuze te maken.

MEER INFO

TALENT OP KOMST!

De Universiteit Gent biedt talentvolle leerlingen met een migratieachtergrond een uniek jaartraject aan over studiekeuze en waardevolle academische vaardigheden.

Waarom deelnemen aan UGent in zicht?

  • Je ontdekt vanop de eerste rij wat studeren aan een universiteit inhoudt.
  • Je leert studenten en medewerkers van de Universiteit Gent kennen en komt meer te weten over haar opleidingen en studentenactiviteiten.
  • Je neemt deel aan een exclusief programma, voor jou op maat gemaakt.
  • Je wilt je nu al samen met andere leerlingen voorbereiden op succesvolle studies aan de universiteit.
  • Je ontvangt een certificaat aan het einde van het jaartraject.
  • Je krijgt een persoonlijke coach tijdens het eerste jaar aan de UGent zodat je jouw slaagkansen kan verhogen.
  • Het jaartraject is volledig gratis.
MEER INFO

HEFORSHE

De UGent startte een eigen HeForShe-campagne op en nam hiermee een voortrekkersrol op in Vlaanderen en België.

De HeForShe campagne werd gelanceerd door VN-vrouwen en werft wereldwijd mannen en jongens die zich willen inzetten voor gendergelijkheid en de positie van de vrouw. Het startschot van de hele campagne was de speech die Emma Watson, de Britse actrice bekend van de Harry Potter-films, gaf bij de Verenigde Naties in New York in september 2014. In haar boodschap pleit ze voor gendergelijkheid als een zaak van de hele wereldbevolking en niet als twee tegengestelde idealen. Haar speech ging viraal op de sociale media en vandaag engageerden al 1.302.655.234 mannen zich voor vrouwenrechten, gendergelijkheid en tegen vrouwendiscriminatie. Het doel is gendergelijkheid te bereiken tegen 2030. Een nieuw programma van HeForShe, namelijk Impact 10x10x10, werd meer recent gelanceerd op het jaarlijkse Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos. Via Impact 10X10X10 worden regeringen, universiteiten en bedrijven bij de campagne betrokken als partners. Ondertussen engageerden zich wereldwijd al 13 topuniversiteiten voor deze campagne.

MEER INFO

ROLMODELLENWERKING

Ben je een student en (kandidaat) rolmodel?

Als rolmodel vertel je in secundaire scholen het verhaal van jouw persoonlijke studiekeuzeproces, jouw successen en struikelblokken, jouw eerste dag op de faculteit, de lessen en examens, de proffen, je studiekosten, jouw ambities na het studeren, het kotleven…

MEER INFO

JOBS BIJ DE UGENT

 De UGent is een wereld op zich: 9.000 personeelsleden zijn dagelijks aan de slag in 100 vakgroepen en 8 directies.
Kiezen voor de UGent is kiezen voor een uitdagende job bij een van de meest innovatieve werkgevers van de regio.
JOBS BIJ DE UGENT