Torfs 2017-09-02T14:53:10+00:00

OVER TORFS

Familiebedrijf met een hart voor medewerkers,
klanten en maatschappij

Schoenen Torfs – de bekende schoenretailer in Vlaanderen – is ook vandaag nog een 100% familiebedrijf. Dit familiale karakter staat garant voor een aantal belangrijke waarden binnen de onderneming waar de medewerkers centraal staan. Een hoofdkantoor in Sint-Niklaas en een spectaculair distributiecentrum in Temse bieden de ondersteuning naar de winkelpunten.
Met meer dan 75 winkels in Vlaanderen en een groeiende online shop (www.torfs.be & www.schoenentorfs.nl), wil Schoenen Torfs de meest klantvriendelijke schoenwinkelketen zijn en blijven.

De deskundigheid, de inzet en het ondernemerschap van de meer dan 600 medewerkers maken het verschil bij het benaderen van klanten. Schoenen Torfs richt zich naar het doorsnee gezin. We brengen een ruim en modieus aanbod dames-, heren- en kinderschoenen en een mooi assortiment handtassen en accessoires. Steeds met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Daarnaast geeft Torfs ook terug aan de maatschappij. Door een structurele samenwerking met o.a. Cunina, Bond zonder Naam, Wereld Missie Hulp en Zuiddag toont Schoenen Torfs haar hart en betrokkenheid.

DUURZAAMHEID BIJ TORFS

Torfs ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een bedrijf met een groot hart te zijn.

Dit betekent concreet dat we willen zorg dragen en luisteren naar al onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers én de omgeving waarin we actief zijn.

Onze wens is dat deze 360° zorgzaamheid resulteert in 360° winst. Waarbij groei en duurzaamheid niet met elkaar in conflict zijn. In tegenstelling, wij geloven dat duurzaamheid juist een stimulans is voor groei. 360° groei.

LEES VERDER

Waarom doen we dit?

Omdat we zien, horen, ervaren dat de wereld verandert en dat mensen nu al de gevolgen ondervinden van deze veranderingen.

Gewoon doorgaan alsof er niets aan de hand is, is geen optie. Een bedrijfsmodel waarin de mens en duurzaamheid centraal staan is voor ons de kern om succesvol te zijn en te blijven.

Mooie woorden maar hoe pakken we dit in de praktijk aan?

We gebruiken de norm ISO 26000 als basis voor ons plan van aanpak. ISO 26000 is de internationaal erkende richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Ons actieplan resulteert uit een grootschalige bevraging van onze medewerkers. Het zijn onze medewerkers die samen met het management hebben beslist waar de prioriteiten op vlak van duurzaamheid voor Torfs liggen. Dit actieplan is constant in beweging.

DIVERSITEIT BIJ TORFS

We leven steeds meer in een zeer diverse samenleving. Dit manifesteert zich zowel op etnisch-cultureel vlak, als op leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en handicap. Torfs wil een bedrijf zijn waarin iedereen zich welkom voelt en zijn authentieke ik kan zijn.

We willen daarom onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen: inclusie van iedereen die voldoet aan de kwaliteitsnormen van Torfs, ongeacht afkomst, religie, seksualiteit,…

  • We overleggen over diversiteit met experts en belangengroepen
  • Wouter Torfs als ambassadeur voor SODA-jobs. Het SODA-kwaliteitsattest dient als beloning voor leerlingen met een positieve professionele attitude in het BSO en TSO. Zo kunnen we gemotiveerde leerlingen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt.

ALS MOSLIMA BIJ TORFS

Een tweetal maanden geleden startte ik mijn job bij Schoenen Torfs en ik zou liegen als ik me niet volledig kan vinden in dit bedrijf als moslima. Vanaf dag één voelde het vertrouwd aan voor mij en voelde ik ook dat ik wel binnen deze ‘familie’ zou passen.

Wat betreft mijn toekomst bij Torfs en mijn groeien in mijn religie: ik zie niet meteen in waar dit onderweg ergens een probleem zou kunnen vormen. Bij Torfs mag je gewoon werken met een hoofddoek! En omdat ik mezelf dit zeker zie dragen in de toekomst, is ook dit weer een grote zorg minder.

Het zal misschien even wennen zijn in het begin, maar ik ben er zeker van dit met de tijd een gewoonte zal worden onder de collega’s. Ik ben heel optimistisch en kijk uit naar mijn toekomst als moslima bij Torfs!

LEES VERDER

JOBS BIJ TORFS

Een duidelijke missie en visie van 360° zorgzaamheid.

Bij Torfs gaan we voor 360° zorgzaamheid. Familiegevoel, werkplezier, goesting, oprechte waardering, resultaatsgerichtheid… dat is waar we voor staan.
We willen de beste werkgever zijn voor onze medewerkers, de beste schoenwinkelketen voor onze klanten en de beste partner voor onze maatschappij.

2e plaats Beste Europese Werkgever

Begin juni 2015 werd Schoenen Torfs verkozen tot 2e beste Werkgever van Europa. Een hele eer! Volgens de organisatie, hebben de Best Workplaces in Europa “hun zaakjes goed op orde, een eerlijk management en goede materialen voor tijdens de werkuitoefening. Maar ze creëren ook een gezonde en prettige werkomgeving waar de medewerkers medezeggenschap hebben.” Wie wil zo’n trofee nu niet in de wacht slepen?

JOBS BIJ TORFS