Stad Mechelen 2017-09-08T10:30:39+00:00

WERKEN BIJ STAD MECHELEN

Werken bij de Groep Mechelen is het mee uitbouwen van Mechelen als een hartelijkeverrassende en dynamische stad waar iedereen zich thuis voelt. Mechelen is een stad vol leven en vernieuwing. In Mechelen komt iedereen aan bod. We werken samen aan een solidaire stad, waar diversiteit een pluspunt is.

Bij stad Mechelen worden kandidaten geselecteerd op basis van hun competenties en wordt geen onderscheid gemaakt op basis van hun leeftijd, geslacht, afkomst, levensvisie, handicap of nationaliteit.

SOLLICITEREN?

Groep Mechelen is een flexibele en dynamische werkplek met tal van opportuniteiten voor ieders talent. Met ons divers team van medewerkers willen we een weerspiegeling zijn van de diversiteit in onze samenleving.

Dag in dag uit werken onze medewerkers aan een krachtige samenleving en een mooie leefomgeving voor alle Mechelaars.

Werk je graag in een dynamische werkomgeving? Hou je van een organisatie waar klantgerichtheid, samenwerking en engagement sleutelwaarden zijn?

Klik dan snel verder naar onze vacaturepagina.

VACATUREPAGINA

GETUIGENISSEN

 

Ipek Doru

Ipek Doru (26) is sinds november 2016 aan het werk als M-bassadeur in het Huis van de Mechelaar. Deze Mechelse met Assyrische roots voelt zich al helemaal thuis binnen het team Onthaal. Zowel haar functie als eerste aanspreekpunt voor burgers, maar ook de collega’s maken haar job aangenaam. “We vormen een hecht team en springen voor elkaar in de bres”, zegt Ipek.

Dankzij haar diploma secretariaat/talen kon Ipek in 2009 starten bij het zorgcentrum Den Abeel, op de dienst Boekhouding. Daarna werkte ze nog enkele jaren op de afdeling administratie in verschillende zorgcentra van het Sociaal Huis (vroeger: OCMW). De vacature voor het team Onthaal bij de stad Mechelen kwam als geroepen, want haar contract was net afgelopen. Het was een kans die ze niet kon laten liggen, want het idee van dagelijks mensen te kunnen helpen en het sociale aspect van de job, klonk haar als muziek in de oren. “En dat vind ik nu nog steeds het leukste aan de job: wanneer je je klanten verder kan helpen en ze tevreden zijn”, zegt Ipek. “Mijn job is ook gevarieerd; ik switch tussen het onthaal, het Snelloket, de telefooncentrale en de backoffice. Het is dan ook mijn bedoeling om deze job te blijven doen, mensen helpen geeft me veel voldoening. Ook binnen het team en de stad voel ik me goed en krijg ik alle kansen.

“Wanneer mensen met een migratieachtergrond merken dat er binnen ons team ook personen met een vreemde herkomst werken, voelen zij zich meer op hun gemak, dat heb ik al gemerkt. Het is dan ook goed dat we elkaar als collega’s kunnen helpen en dat mijn afkomst zo ook iets bijbrengt aan de groep.”

Ahmad Al-Turk

Ahmad Al-Turk (44jaar) kon het haast niet geloven toen zijn assistent Inburgering hem in het voorjaar van 2016 vroeg of hij bij de afdeling ICT van de stad Mechelen wilde komen werken.   Als Syrische vluchteling kwam hij met zijn gezin na een moeilijke en lange tocht in de zomer van 2014 in België aan, waar de douane hem tot zijn verrassing welkom heette.
Dezelfde hartelijkheid ervaart hij van zijn collega’s van ICT en de andere personeelsleden die hij helpt bij hun ICT-vragen, zoals: het herstellen van het profiel, werken met WIFI, technische ondersteuning bij diensten die van kantoor verhuizen…

Ahmad: “Het is als een droom, hoe warm de collega’s hier met me omgaan en me steunen. Mijn Nederlands is nog niet optimaal, maar elke dag leer ik deze moeilijke, maar mooie taal beter spreken en daar krijg ik van collega’s zowel begrip als appreciatie voor. Ook al is mijn diploma van communicatie ingenieur hier (nog) niet erkend, toch kan ik mijn know-how, die ik in mijn eigen ICT-bedrijf in Rakka opbouwde, inzetten. Mijn wens is dan ook dat ik na mijn tijdelijk contract een contract van onbepaalde duur zou krijgen.”

Hacer Cal

Hacer Cal (39) voelt zich als een visje in het water bij het departement Personeel van Groep Mechelen. “Ik zit hier echt op mijn plaats. Ik word gewaardeerd en begrepen door de collega’s en ik voel me niet anders dan de anderen; we vormen gewoon samen één groep.”

Sinds 2014 werkt Hacer voor Mechelen; eerst als administratieve medewerker bij de afdeling Marketing & Communicatie en nu bij de dienst Personeel, met als voornaamste taak baliewerk en uiteraard ook administratieve taken. Het is niet haar eerste job bij de overheid, want haar debuut maakte ze bij de Stad Antwerpen, waar Hacer van 2006 tot 2010 werkte. Haar diploma’s sociaal- en gerechtstolk heeft Hacer van 2010 tot 2013 kunnen gebruiken als zelfstandige.

Hacer is van Turkse afkomst, is gehuwd en heeft drie kinderen. Ze is geboren en getogen in Antwerpen en woont daar nu nog steeds, maar ze zou haar job in Mechelen niet meer willen inruilen voor een job dichter bij huis. “Ik heb hier alle kansen gekregen. Groep Mechelen als werkgever gelooft oprecht in de kwaliteiten van zijn personeel. Ook bij de selecties werd er niet gekeken naar etnische afkomst, geloofsovertuiging,… En de sfeer tussen de collega’s is optimaal, ik kom hier elke dag met de glimlach werken. ”

“Ik ben steeds vriendelijk en bereid om te luisteren, en dat opent deuren. Ook de deur naar het hart! En het pendelen tussen Antwerpen en Mechelen valt best mee hoor, dat heb ik ervoor over!”

Kan je je een stad voorstellen zonder mensen? Mechelen zonder mensen is als een voetbalstadion zonder spelers of een decor zonder acteurs. Met elke nieuwe ploeg krijg je een ander spel, andere relaties en andere verhalen die zich ontwikkelen. Dat maakt het boeiend.

We leven samen met stadsgenoten van 138 verschillende nationaliteiten. Ieder heeft zijn eigen verhaal, soms geworteld in Mechelen, soms elders. Dat geeft een enorme rijkdom aan verhalen. Ieder van ons is op zijn/haar manier uniek en al deze verhalen, oude en nieuwe samen, maken een even uniek Mechelen. Want de mensen maken de stad. Alles wat we doen, de plaatsen die we bezoeken, de manier waarop we de stad gebruiken, … geeft mee betekenis aan Mechelen.

Mechelen gaat voor een inclusieve samenleving waarbij verschillen erkend, toegestaan en gerespecteerd worden, maar niet onbegrensd. We postuleren basiswaarden en wetgeving die niet onderhandelbaar zijn.

Mechelen ervaart deze verscheidenheid als waardevol. We streven naar diversiteitsdenken: vanuit de rijkdom van verschil wordt gezocht naar wat mensen bindt. De bereidheid tot samenleven staat centraal.

Mechelen is fier op haar diversiteit, op hoe we samen geschiedenis schrijven én vorm geven aan de toekomst.

MEER INFO