Stad Gent 2017-09-18T22:20:58+00:00

WORDT U ONZE NIEUWE COLLEGA?

Werken bij de Stad Gent, dat is mee bouwen aan een aangename plek om te wonen, te werken en te bezoeken. Meer dan 5.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om een optimale dienstverlening te garanderen en de vele ambities van onze bruisende stad waar te maken… en u kan één van hen worden. Klaar voor een nieuwe uitdaging?

De Stad Gent en OCMW Gent werken met heel divers talent dat allerlei taken invult: stadsvernieuwingsprojecten leiden, kinderen begeleiden, het groen onderhouden, het loket van burgerzaken bemannen, de Gentse economie stimuleren, toeristen informeren, activiteiten plannen met senioren, stedenbouwkundige vergunningen uitreiken, burgers helpen in de welzijnsbureaus en nog zoveel meer. Elke medewerker draagt binnen de verschillende departementen zijn steentje bij vanuit zijn of haar expertise.

Ook u kan deel uitmaken van dit dynamisch en gedreven team. Denkt u graag mee? Kunt u mensen goed aansturen of steekt u graag de handen uit de mouwen? Stel u kandidaat voor de job die het beste bij u past, van een technische of administratieve functie tot een sociale en een leidinggevende functie.

GELIJKE KANSEN

Gent gaat voluit voor gelijke kansen!

Dat betekent dat de Stad en het OCMW in de eerste plaats op zoek gaan naar talent, ongeacht leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap, nationaliteit en noem maar op.

Wist u bijvoorbeeld…

  • dat er ook vrouwelijke tuiniers en mannelijke verzorgers aangesteld zijn?
  • dat de jongste medewerker die we vorig jaar in dienst namen 18 jaar was, de oudste 56?
  • dat we ook collega’s hebben die werken vanuit een rolstoel of met een brailleregel?
  • dat er momenteel meer dan 70 verschillende nationaliteiten bij ons aangesteld zijn?

KOM ONS TEAM VERSTERKEN!

Bij de Stad en het OCMW Gent bieden we vanaf 2017 tien betaalde opleidingsstages aan per jaar voor hooggeschoolde personen van buitenlandse herkomst De ervaring en kennis die u op die manier als stagiair opdoet op de werkvloer, kan u ten goede komen wanneer u bij ons solliciteert.
Solliciteren kan spontaan of naar aanleiding van een specifieke vacature. Dat kan snel en gemakkelijk via onze jobsites:

Hier vindt u ook een overzicht van de openstaande jobs terug.

DIT BIEDEN WE U AAN

In ruil voor uw inzet bieden we een competitief loon, aangevuld met maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering.

Bovendien geniet u van een aantrekkelijke vakantieregeling, heel wat opleidingsmogelijkheden en – als de job het toelaat – glijdende uren en telewerk.

GETUIGENIS KOOROOSH

Koorosh Alipour is tekenaar bij de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning.

“Ik ben geboren in Iran en kende België vroeger van de Tiense suikerklontjes die mijn moeder kocht. Tijdens mijn legerdienst is mijn liefde voor cartografie ontstaan. Vanuit die interesse ben ik een opleiding topografie gaan volgen aan de Hogeschool Gent.

Sinds 2000 werk ik als tekenaar bij de Stad Gent. Ik sta in voor het uittekenen van de ruimtelijke planning. Dat is echt helemaal mijn ding! Ik heb een interessante functie, ik kan mijn gezinsleven vlot combineren met mijn job en ik heb vertrouwen in de werkzekerheid. Al die zaken samen maken van de Stad de ideale werkgever voor mij.”

GETUIGENIS SELIME

Selime Yuzeirova is baliemedewerker bij een Gentinfo-Punt. 

“Als baliemedewerker bij het Gent Infopunt kom ik elke dag in contact met burgers. Ik zorg voor een goed onthaal en help hen met hun vragen over de dienstverlening van de stadsdiensten en over het OCMW Gent. De onderwerpen zijn heel gevarieerd, van woonkwesties tot administratieve bijstand, vragen over de voordelen van UiTpas of het helpen vinden van een sociale restaurant.

Wij werken in een gekoppeld Infopunt. Dat wil zeggen dat wij ook voor een welzijnsbureau werken en bijvoorbeeld afspraken regelen voor cliënten. Zo ziet elke dag er anders uit!”

Project 10 BIO’s

Bij de Stad en het OCMW Gent bieden we vanaf 2017 tien betaalde opleidingsstages aan per jaar voor hooggeschoolde personen. De ervaring en kennis die u op die manier als stagiair opdoet op de werkvloer, kan u ten goede komen wanneer u bij ons solliciteert.

Wijkbeurzen

U vindt ons onder meer op wijkbeurzen in het Gentse, waar we een divers doelpubliek van dichtbij in contact brengen met allerlei werkopportuniteiten. Zo proberen we op buurtniveau jobbeurzen op te zetten die vraag en aanbod op de meest efficiënte en effectieve wijze verbinden.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Dienst Selectie en Mobiele Ploeg op tel. 09 266 75 60 (Stad Gent) of op tel.  09 266 95 12 (OCMW Gent). De dienst is elke weekdag open tussen 8 en 13 uur.

Stad Gent – Dienst Selectie en Mobiele Ploeg
Administratief Centrum Portus, Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent
Tel. 09 266 75 60 – vacatures@stad.gent

OCMW Gent – Dienst Selectie en Mobiele Ploeg
Campus Prins Filip, Jubileumlaan 217, 9000 Gent
Tel. 09 266 95 12 – dienst.selectie@ocmw.gent

v.u.: Martine De Regge – schepen van Personeelsbeleid, Facilty Management en Administratieve vereenvoudiging – Botermarkt 1, 9000 Gent