De Lijn 2017-12-03T10:05:15+00:00

DIVERSITEIT

In de benadering van mens en samenleving staat bij De Lijn integriteit voorop.

Open communicatie, dialoog en respect voor elkaar, maken deel uit van de 4 waarden van De Lijn en moet haar in staat stellen om haar missie en doelstellingen waar te maken.

De Lijn waakt erover dat haar personeelsbestand een afspiegeling is van de maatschappij. Enkel zo kan ze dicht bij haar reizigers staan en een slimme reisgezel zijn en blijven.

De Lijn streeft dan ook een inclusieve bedrijfscultuur na waarin plaats en waardering is voor de unieke mix van eigenschappen, ervaringen, overtuigingen en talenten van iedere medewerker.

Daarnaast voert De Lijn een nondiscriminatiebeleid en zorgt de vervoermaatschappij ervoor dat elke medewerker gelijke kansen krijgt, ongeacht zijn of haar leeftijd, geslacht, etnische afkomst en nationaliteit.

REKRUTERING

Bij De Lijn nemen we onze job echt ter harte: elke medewerker doet waar hij goed in is en dat met veel goesting. We willen onze reizigers niet gewoon vervoeren, maar willen hen laten voelen dat we er zijn voor hen. Zo werken we samen aan een vlot en bereikbaar Vlaanderen, een Vlaanderen dat beweegt.

Wil jij deel uitmaken van een organisatie waar ruim 8000 medewerkers zich dagelijks inzetten om het voor de klanten beter te maken? Wil jij werken in een respectvolle werkomgeving met carrièremogelijkheden? Dan zoeken wij jou: technici, chauffeurs en bedienden met passie, kunde en kennis. Samen maken we het verschil!

SOLLICITEER NU!